Skip to main content

Over ons

Een écht familiebedrijf!

Tulip Experience Amsterdam is onderdeel van een authentiek Bollenbedrijf, W.A.M. Pennings. Een familiebedrijf dat in 1951 is opgericht door Wim Pennings die nog steeds actief is binnen het bedrijf. Zoon Simon heeft hem in 1985 opgevolgd. Bij Tulip Experience Amsterdam helpt de hele familie (zie foto beneden) actief mee in het bedrijf! Kleindochter Sylvia runt de Tulip Experience samen met vader Simon en moeder Hetty. Ook kleindochters Sophie, Lucy en Alice helpen veel mee, én zelfs achterkleindochter Lola!

Eind 2019 is Tulip Experience Amsterdam opgezet, mede door het toenemende toerisme in de Bollenstreek en de samenhangende druk op de bollenvelden. Tulpen zijn altijd de specialiteit geweest van de kwekerij en met 450 verschillende soorten die er gekweekt worden, delen we de kennis over de tulpenteelt graag met onze bezoekers. Met onze Experience vertellen we het verhaal achter de tulp én bieden we bezoekers de mogelijkheid om geweldige foto’s te maken zonder de kostbare velden in de bollenstreek te beschadigen.

Missie

Het toenemende toerisme in de Bollenstreek en de huidige ‘selfiecultuur’ hebben de afgelopen jaren zijn weerslag gehad op de kostbare tulpenvelden. Bezoekers aan de streek dwalen vaak zorgeloos door de velden, op zoek naar het mooiste plaatje. Zij zijn zich vaak onbewust van het feit dat de velden voor productie bedoeld zijn en worden vernield wanneer er over paden wordt gesprongen, of zelfs dwars door de velden wordt gelopen! Wij willen bezoekers hierover informeren én de mogelijkheid bieden om het perfecte plaatje te schieten zonder daarmee tulpengewassen te beschadigen. Onze selfie-/showtuin biedt eindeloze mogelijkheden om prachtige foto’s te schieten tussen honderdduizenden tulpen, of vanaf één van de bijzondere fotopunten.

Het is onze missie en passie om kennis over de tulpenteelt te delen in de vorm van een unieke belevenis. Met een combinatie tussen educatie én beleving vergroot Tulip Experience Amsterdam de kennis over Nederlands grootste icoon. Want wij zijn trots op het bollenkwekersvak, de Bollenstreek en de tulp!

We ontvangen je heel graag in de lente bij Tulip Experience Amsterdam!

“Al drie generaties kweken
wij met veel

passie bloembollen!”

Simon Pennings

Bij Tulip Experience Amsterdam ondernemen wij graag duurzaam: zo maken wij o.a. geen gebruik van plastic en verzoeken wij alle bezoekers om ons zoveel mogelijk met de fiets te bezoeken. Daarnaast kweekt de bloembollenkwekerij de tulpenbollen met het keurmerk Planet Proof, dit keurmerk wordt ook in de groenteteelt gebruikt en is goedgekeurd door Greenpeace. Het houdt in dat wij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen minimaliseren en daarmee duurzame bollenteelt mogelijk maken.

Werken bij de Tulip Experience Amsterdam

Tulip Experience Amsterdam is ieder seizoen op zoek naar enthousiaste aanpakkers! Open sollicitaties mogen verstuurd worden naar Sylvia Pennings via info@tulipexperienceamsterdam.com.

Openstaande vacatures

Bekijk vacatures

Speciaal verzoek?

Heb je een speciaal verzoek of vragen omtrent jouw boeking? Wij denken graag met je mee. Bel ons of stuur ons een e-mail!