Over ons

Het verhaal achter de tulp

De Hollandse tulp is Nederlands bekendste exportproduct. De Bollenstreek is het beroemde hart van de bloembollenteelt waar de mooiste velden als een kleurig kralensnoer aaneengeregen liggen.

Waarom is de grond van de Bollenstreek eigenlijk zo geschikt voor de bollenteelt? En waar komt de tulp eigenlijk vandaan? Waarom worden bloembollen gepeld en wat is ‘koppen’ precies? Tulip Experience Amsterdam neemt bezoekers en toeristen mee in het verhaal achter de tulp. Het is onze missie en passie om kennis over de tulpenteelt met jou te delen in de vorm van een unieke belevenis. Want wij zijn trots op het bollenkwekersvak, de Bollenstreek en de tulp!

De ‘selfiecultuur’ heeft in de afgelopen jaren zijn weerslag gehad op onze kostbare tulpenvelden. Bezoekers aan de streek dwalen vaak zorgeloos door de velden, op zoek naar het mooiste plaatje. Zij zijn zich vaak onbewust van het feit dat de velden voor productie bedoeld zijn en worden vernield wanneer er over paden wordt gesprongen, of zelfs dwars door de velden wordt gelopen! Wij willen bezoekers hierover informeren én de mogelijkheid bieden om het perfecte plaatje te schieten zónder daarmee tulpengewassen te beschadigen!

Bij Tulip Experience Amsterdam ondernemen wij graag duurzaam: zo maken wij o.a. geen gebruik van plastic en verzoeken wij alle bezoekers om ons zoveel mogelijk met de fiets te bezoeken. Daarnaast heeft onze bloembollenkwekerij het keurmerk Planet Proof, wat betekent dat wij het gebruik van bestrijdingsmiddelen minimaliseren en daarmee duurzame bollenteelt mogelijk maken!

“Al drie generaties kweken
wij met veel

passie bloembollen!”

Simon Pennings

Tulp-edutainment!

Met een combinatie tussen educatie én beleving vergroot Tulip Experience Amsterdam de kennis over het Hollandse icoon! Tulip Experience Amsterdam maakt onderdeel uit van een authentiek bollenbedrijf waar al drie generaties met veel passie bloembollen worden gekweekt.

We ontvangen je hier graag in de lente!

Werken bij de Tulip Experience Amsterdam

Tulip Experience Amsterdam is op zoek naar enthousiaste aanpakkers! De onderstaande vacatures komen binnenkort op deze website. Hou hem dus in de gaten!

Open sollicitaties mogen verstuurd worden naar Sylvia Pennings via info@tulipexperienceamsterdam.com.

Tourguide (NL/ENG sprekend)

Meer weten

Horeca & hospitality medewerker

Meer weten

Allround Expositie medewerker

Meer weten

Parkeerwachter

Meer weten

Ticket- en informatiedesk medewerker

Meer weten

Speciaal verzoek?

Heb je een speciaal verzoek of vragen omtrent jouw boeking? Wij denken graag met je mee. Bel ons of stuur ons een e-mail!