Over ons

Het verhaal achter de tulp

De tulp is Nederlands bekendste icoon en exportproduct. De Bollenstreek is het beroemde hart van de bloembollenteelt waar de mooiste velden als een kleurig kralensnoer aaneengeregen liggen. Maar waarom is de grond van de Bollenstreek eigenlijk zo geschikt voor de bollenteelt? En waar komt de tulp oorspronkelijk vandaan? Waarom worden bloembollen gepeld en wat is ‘koppen’ precies?

Tulip Experience Amsterdam neemt bezoekers en toeristen mee in het verhaal achter de tulp. Tulip Experience Amsterdam is onderdeel van een authentieke bollenkwekerij; W.A.M. Pennings uit Noordwijkerhout. Een familiebedrijf opgezet in 1951 door Wim Pennings, die nog steeds actief is binnen het bedrijf en inmiddels wordt er al drie generaties lang met veel passie bloembollen gekweekt.

Tulpen zijn altijd de specialiteit geweest van de kwekerij en met 450 verschillende soorten die er gekweekt worden, delen we de kennis over de tulpenteelt graag met onze bezoekers. In 2019 is om die reden Tulip Experience Amsterdam opgericht.

Missie

Het toenemende toerisme in de Bollenstreek en de huidige ‘selfiecultuur’ hebben de afgelopen jaren zijn weerslag gehad op de kostbare tulpenvelden. Bezoekers aan de streek dwalen vaak zorgeloos door de velden, op zoek naar het mooiste plaatje. Zij zijn zich vaak onbewust van het feit dat de velden voor productie bedoeld zijn en worden vernield wanneer er over paden wordt gesprongen, of zelfs dwars door de velden wordt gelopen! Wij willen bezoekers hierover informeren én de mogelijkheid bieden om het perfecte plaatje te schieten zonder daarmee tulpengewassen te beschadigen. Onze selfie-/showtuin biedt eindeloze mogelijkheden om prachtige foto’s te schieten tussen honderdduizenden tulpen, of vanaf één van de bijzondere fotopunten.

Het is onze missie en passie om kennis over de tulpenteelt te delen in de vorm van een unieke belevenis. Met een combinatie tussen educatie én beleving vergroot Tulip Experience Amsterdam de kennis over Nederlands grootste icoon. Want wij zijn trots op het bollenkwekersvak, de Bollenstreek en de tulp!

We ontvangen je heel graag in de lente bij Tulip Experience Amsterdam!

“Al drie generaties kweken
wij met veel

passie bloembollen!”

Simon Pennings

Bij Tulip Experience Amsterdam ondernemen wij graag duurzaam: zo maken wij o.a. geen gebruik van plastic en verzoeken wij alle bezoekers om ons zoveel mogelijk met de fiets te bezoeken. Daarnaast kweekt de bloembollenkwekerij de tulpenbollen met het keurmerk Planet Proof, dit keurmerk wordt ook in de groenteteelt gebruikt en is goedgekeurd door Greenpeace. Het houdt in dat wij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen minimaliseren en daarmee duurzame bollenteelt mogelijk maken.

Werken bij de Tulip Experience Amsterdam

Tulip Experience Amsterdam is ieder seizoen op zoek naar enthousiaste aanpakkers! Open sollicitaties mogen verstuurd worden naar Sylvia Pennings via info@tulipexperienceamsterdam.com.

Openstaande vacatures

Bekijk vacatures

Speciaal verzoek?

Heb je een speciaal verzoek of vragen omtrent jouw boeking? Wij denken graag met je mee. Bel ons of stuur ons een e-mail!