Skip to main content

Veelgestelde vragen

Over Tulip Experience Amsterdam

Wat is Tulip Experience Amsterdam?

Tulip Experience Amsterdam is een Experience in de beroemde Bollenstreek, een gebied dat tussen Amsterdam en Den Haag ligt en bekend is om haar kleurige bloembollenvelden in de lente. Bij een bezoek aan de Tulip Experience Amsterdam leer je op interactieve wijze alles over het bollenkwekersvak en kun je door de showtuin lopen en daar de beste foto’s schieten tussen 1 miljoen tulpen (én 500 verschillende tulpen uit eigen kwekerij!). Na afloop mag je je eigen bosje tulpen plukken in de indoor pluktuin. Vervolgens kun je nog prachtige producten kopen in de farmers market en nagenieten in onze koffiecorner.

Voor wie is Tulip Experience Amsterdam?

De Tulip Experience Amsterdam is voor jong en oud!

Wat te doen bij een bezoek aan Tulip Experience Amsterdam met slecht weer?

Het grootste deel van onze experience vindt binnen plaats, en wij hebben maatregelen getroffen om uw wandeling door de showtuin zo droog mogelijk te laten plaatsvinden.

Is Tulip Experience Amsterdam toegankelijk voor mindervaliden?

Een bezoek aan Tulip Experience Amsterdam is toegankelijk voor mindervaliden. Zo zijn binnen de paden rolstoelvriendelijk, zijn er speciale toiletten en is er voldoende parkeergelegenheid dichtbij de entree. Buiten is het gedeeltelijk rolstoel toegankelijk.

Hoe lang duurt een bezoek aan Tulip Experience Amsterdam?

Een bezoek aan de Tulip Experience Amsterdam duurt gemiddeld 60 – 75 minuten.

Wanneer is Tulip Experience Amsterdam open?

Tulip Experience Amsterdam is iedere lente geopend, dit jaar van donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei 2024. Voor scholen maken wij een uitzondering, neem hiervoor contact op via info@tulipexperienceamsterdam.com.

Mag ik een drone gebruiken bij Tulip Experience Amsterdam?

Nee, dit is niet toegestaan.

Mag ik door de velden lopen bij Tulip Experience Amsterdam?

Jazeker, dit is bij ons, in tegenstelling tot de velden in de streek, wel toegestaan. Onze selfie-/showtuin biedt eindeloze mogelijkheden om prachtige foto’s te schieten tussen honderdduizenden tulpen, of vanaf één van de bijzondere fotopunten.

Is het mogelijk om een fotoshoot te boeken bij Tulip Experience Amsterdam?

Jazeker, je kunt hiervoor gewoon tickets boeken via onze ticketportal. Indien je liever een privé Experience wilt voor je fotoshoot, kun je een e-mail sturen naar info@tulipexperienceamsterdam.com. Wij bieden sunrise en sunset fotoshoots op ons veld, buiten openingstijden. Wij sturen je dan de prijzen en mogelijkheden.

Zijn huisdieren toegestaan bij Tulip Experience Amsterdam?

Jazeker, huisdieren zijn (mits altijd aangelijnd) toegestaan bij Tulip Experience Amsterdam. Hiermee bedoelen we kleine huisdieren, zoals hond en kat. Grotere dieren (zoals paarden) zijn enkel buiten openingstijden toegestaan. Neem voor de mogelijkheden contact op via info@tulipexperienceamsterdam.com.

Tickets en prijzen

Hoe kan ik tickets bestellen bij Tulip Experience Amsterdam?

Je kunt je tickets bestellen via onze ticketportal.

Ik heb niet de mogelijkheid om online tickets te boeken, hoe kan ik tickets reserveren?

Je kunt dan tickets kopen bij ons ticket-/informatieloket op locatie, bij de entree. Onze collega’s helpen je graag!

Is mijn museumjaarkaart geldig bij de Tulip Experience Amsterdam?

Nee, deze is niet geldig bij Tulip Experience Amsterdam.

Ik heb tickets in een tijdslot geboekt, hoe lang van te voren dien ik aanwezig te zijn?

We willen je vragen om uiterlijk 5 minuten voor aanvang van jouw tijdslot aanwezig te zijn. Ben je onverwachts toch iets later, is dat geen enkel probleem.

Kan ik een rondleiding boeken bij Tulip Experience Amsterdam?

Absoluut! Rondleidingen zijn op aanvraag te boeken door een e-mail te sturen naar bookings@tulipexperienceamsterdam.com. Rondleiding worden gegeven in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Dienen tickets gelijk afgerekend te worden bij Tulip Experience Amsterdam?

Tickets kunnen direct na bestelling afgerekend te worden, betaling kan via iDeal, creditcard, Paypal e.d. plaatsvinden. Voor een uitgebreid overzicht van de betaalmogelijkheden, zie onze ticketportal.

Kan ik mijn aangekochte tickets annuleren?

Tickets kunnen geannuleerd worden, echter brengen wij hiervoor per bestelling €2,50 in rekening.

Kan ik tickets omboeken naar een andere dag/tijdslot?

Dit is mogelijk, tickets kunnen omgeboekt worden via de link die je ontvangen hebt in de bevestigingsmail. Tickets kunnen omgeboekt worden naar later in het seizoen, of volgend jaar.

Ik zie dat de dag waarop ik de Tulip Experience Amsterdam wil bezoeken, niet meer beschikbaar is. Wat nu?

Helaas zijn alle tickets op deze dag dan verkocht, probeer een ander tijdslot of dag.

Kan ik voor of na mijn tijdslot naar binnen?

Nee, dit is niet mogelijk. Tickets zijn verbonden aan het tijdslot waarop deze geboekt zijn.

Zijn er speciale ticketprijzen voor scholieren?

Ja, er zijn speciale ticketprijzen voor scholieren. Tickets voor scholieren en hun begeleiders kunnen inclusief rondleiding geboekt worden door een e-mail te sturen naar Sylvia Pennings via info@tulipexperienceamsterdam.com.

Zijn er speciale ticketprijzen voor groepen?

Ja, er zijn speciale ticketprijzen voor groepen. Deze tickets zijn te boeken via onze ticketportal.

Hoe kan ik mijn ticket laten scannen op locatie?

Je kunt je tickets laten scannen vanaf je telefoon of vanaf een geprint ticket.

Wat is de beste tijd om Tulip Experience Amsterdam te bezoeken?

Omdat er 700 verschillende soorten tulpen in onze showtuin staan, staat er gedurende ons seizoen altijd genoeg te bloeien; vroeg- of laatbloeiende tulpen. Houdt er rekening mee dat wij afhankelijk zijn van een bloeiend product en de showtuin in fases bloeit.

Vóór 11.00 en na 16.00 uur is het wat rustiger bij Tulip Experience Amsterdam. Voor het maken van de beste foto, is het in de ochtend en eind van de dag (vanaf 16.00 uur) prachtig qua lichtval.

Hoe lang mag/kan ik in de Tulip Experience Amsterdam blijven met mijn ticket?

Je mag 60 – 75 minuten blijven bij Tulip Experience Amsterdam.

Route en parkeren

Waar ligt Tulip Experience Amsterdam?

Tulip Experience Amsterdam ligt aan de Delfweg in Noordwijkerhout, gelegen tussen Amsterdam en Den Haag. Het is zeer goed bereikbaar met de auto (het ligt naast een afslag van de N206) en per fiets veilig bereikbaar via een apart fietspad naast de Delfweg.

Kan ik gratis parkeren bij Tulip Experience Amsterdam?

Jazeker, dit is mogelijk. Er is een groot gratis parkeerterrein bij Tulip Experience Amsterdam, met 125 auto- en 7 bus parkeerplaatsen.

Hoe lang mag ik parkeren bij Tulip Experience Amsterdam?

Je mag tijdens je bezoek (60 – 75 minuten) gratis parkeren bij Tulip Experience Amsterdam.

Kan ik makkelijk mijn fiets kwijt bij Tulip Experience Amsterdam?

Absoluut, naast de entree van Tulip Experience Amsterdam is de mogelijkheid om je fiets neer te zetten of te plaatsen in een fietsenrek.

Hoe kan ik Tulip Experience Amsterdam het beste met het OV bereiken?

Je kunt dan het beste reizen naar treinstation Hillegom, een station tussen Haarlem en Leiden. Vanaf daar neem je bus 57 richting Leiden en stap je uit bij de halte Ruigenhoek. Vanuit de Ruigenhoek is het 10 minuutjes lopen naar de Tulip Experience Amsterdam.

Eten en drinken

Is er eet- en drinkgelegenheid bij Tulip Experience Amsterdam?

Absoluut, wij hebben een heerlijk assortiment samengesteld van échte Nederlandse lekkernijen. Daarnaast verkopen wij ook belegde broodjes en warme én koude dranken. Wij verkopen geen alcoholische dranken.

Vacatures

Ik wil graag bij de Tulip Experience Amsterdam werken, waar vind ik de openstaande vacatures?

Wat leuk dat je interesse hebt om bij Tulip Experience Amsterdam te komen werken! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste aanpakkers. Houd deze website in de gaten, vacatures plaatsen wij op onze vacature pagina. Open sollicitaties mogen verstuurd worden naar Sylvia Pennings via info@tulipexperienceamsterdam.com.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? Schroom niet om ons een e-mail te sturen via info@tulipexperienceamsterdam.com. Wij helpen je graag!