Skip to main content

Kids en scholen

Kids

Pluk de dag en ontdek de tulp in geuren & kleuren!

Tulip Experience Amsterdam is een geweldig uitje voor het hele gezin! Een bezoek aan Tulip Experience Amsterdam is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam! Voor kinderen hebben we een avontuurlijke speurtocht samengesteld, waarbij zij spelenderwijs alles leren over de magische wereld van de tulp. Daarnaast vertellen de grote machines en kleine werktuigen hoe de bollenkwekers hun vak uitoefenen. In de showtuin buiten kunnen zij zich verwonderen tussen de honderdduizenden tulpen en binnen hebben we een speciale kidshoek ingericht! Na afloop mogen zij een eigen bosje tulpen plukken.

De speurtocht wordt bij de entree van Tulip Experience Amsterdam overhandigd… het avontuur kan beginnen!

Scholen

Wat is er nu leuker dan leren in de praktijk? Samen op schoolreis en alles leren over het kweken van de tulp en alles wat daarbij komt kijken. Vergroot je kennis over hét exportproduct van Nederland bij Tulip Experience Amsterdam! We hebben een educatieve beleving samengesteld waarbij leerlingen op interactieve wijze alles te weten komen over de wondere wereld van de tulp. Grote machines en kleine werktuigen vertellen hoe de bollenkwekers hun vak uitoefenen.

Buiten in de showtuin staan 500 soorten tulpen te wachten om mee op de foto te gaan… dát is pas een klassenfoto! In de authentieke bioscoop kunnen zij een historische film bekijken over de Bollenstreek. Na afloop krijgt iedereen een glas limonade en mag iedereen een eigen bosje tulpen plukken in onze indoor pluktuin! Schoolklassen zijn van harte welkom om ons (bij voorkeur!) met de fiets, auto of bus te bezoeken. 

We hebben educatieve programma’s samengesteld voor zowel basis- als middelbare scholen. Interesse? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op om de uitgebreide mogelijkheden te bespreken!

Wat leer je zoal bij de Tulip Experience Amsterdam?

Waar worden alle grote tractoren voor gebruikt?
Waarom liggen alle bollen op het land onder een bedje van stro in de winter?
Waarom worden bollen eigenlijk gepeld?

Waarom worden de bloemen van de tulpen afgehaald in mei?
Hoe lang groeit een tulp in de lente?
Waar komen tulpen vandaan?

Speciaal verzoek?

Heb je een speciaal verzoek of vragen omtrent jouw boeking? Wij denken graag met je mee. Bel ons of stuur ons een e-mail!

Bestel tickets