https://www.youtube.com/watch?v=4dY2bxjByuA

bij Tulip Experience Amsterdam

https://www.youtube.com/watch?v=4dY2bxjByuA

Welkom bij Tulip Experience Amsterdam

De leukste tulpen-belevenis in de Nederlandse Bollenstreek!

Tulip Experience Amsterdam is dé onmisbare belevenis tijdens een bezoek aan de Bollenstreek! Wij nemen je mee op een dynamische ontdekkingstocht door de geschiedenis, het kwekersproces en de magie van de tulp. Het verhaal achter hét Nederlandse icoon wordt levendig verteld vanuit het oogpunt van de bollenkweker.

Update: vanwege de geldende restricties kunnen wij helaas nog niet open met onze gehele Experience. Samen met Rent-a-Bike van Dam hebben wij een nieuw concept ontwikkeld; Tulip Cycling Experience. Boek nu je tickets via deze website! Verder zijn wij open als TO-GO locatie (voor verfrissingen en heerlijke Nederlandse lekkernijen) en kun je een wandeling maken door onze prachtige outdoor selfie/showtuin. Reserveren hiervoor is niet nodig, je kunt gewoon langskomen. 

Laat je verwonderen in het levendige museumgedeelte. Maak de kleurrijkste foto’s in onze prachtige selfie/showtuin met 1 miljoen tulpen (waaronder 500 verschillende soorten uit eigen kwekerij!) en pluk je eigen bos tulpen in onze indoor pluktuin! Alleen Tulip Experience Amsterdam prikkelt al je zintuigen.

Wij zijn iedere lente geopend. Houdt voor updates rondom het Covid-19-virus, deze pagina in de gaten.

Bestel tickets

Wat leer je zoal bij de Tulip Experience Amsterdam?

Waar komt de tulp vandaan?
Waarom worden tulpen gekopt in mei?
Hoe worden bloembollen gepeld?
Waar worden alle grote tractoren voor gebruikt?

Waarom is de grond van de Bollenstreek zo geschikt voor de teelt van bloembollen?
Hoe worden bloembollen geplant?
Waarom ligt er in de winter stro op het bloembollen land?

Tulip Experience Amsterdam is gevestigd in het hart van de Bollenstreek!

Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het kweken van hét Hollandse bloemen-icoon! Bij Tulip Experience Amsterdam nemen we je mee in het volledige proces van het bollenkwekersvak; van het planten tot het uiteindelijke verzenden van de tulpenbollen. Daarnaast nemen we je mee op ontdekkingstocht door de wondere wereld van de tulp. We hebben deze zintuiglijke reis voor zowel volwassenen als kinderen samengesteld, met een leuke speurtocht speciaal voor kinderen!

Na een bezoek aan het levendige museumgedeelte kun je buiten genieten van de showtuin waar 1 miljoen tulpen (waaronder 500 soorten uit eigen kwekerij!) geplant staan. Maak de ultieme foto in dit kleurenpalet of vanaf één van de bijzondere fotopunten in de showtuin. Vervolgens krijg je van ons een kopje koffie of thee en kun je in de koffiecorner genieten van échte Hollandse lekkernijen. In de authentieke bioscoop bekijk je een prachtige film over de historie van de Bollenstreek en na afloop mag jij je eigen bosje tulpen samenstellen in de indoor pluktuin. Bovendien is er in de kunsthoek, vol kleurrijke tulpen-schilderijen en objecten, tulpen-kunst te koop en kun je bij de farmers market heerlijke streekproducten kopen.

Tulip Experience Amsterdam is gevestigd in een actief bollenbedrijf midden in de Bollenstreek. Van woensdag t/m zondag zijn er Nederlandstalige én Engelstalige rondleidingen te boeken met een ervaren tour guide.

Uiteraard hebben wij rondom het COVID-19 virus maatregelen getroffen om jouw bezoek zo leuk en veilig mogelijk te maken. Meer informatie vindt je bij de veel gestelde vragen of de informatiepagina rondom het Covid-19 virus.

Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen deze lente!

Houd er rekening mee, dat tickets enkel online te boeken zijn.

Bij Tulip Experience Amsterdam ondernemen wij graag duurzaam: zo maken wij o.a. geen gebruik van plastic en willen wij jullie vragen om ons zoveel met de fiets te bezoeken.

Ontdek de Tulip Experience Amsterdam

€12,50 incl. koffie/thee
en bosje tulpen

Showtuin met
1 miljoen tulpen

2000 m2
expositieruimte

Koffiecorner
met Hollandse
lekkernijen

Pluk je eigen
bos tulpen in de
indoor pluktuin!

Ruime parkeer­-
gelegenheid

Giftshop &
streekproducten

Toegankelijk
voor
mindervaliden

Rondleidingen in
NL en ENG

Ontdek de Tulip Experience Amsterdam

€12,50 incl. koffie/thee
en bosje tulpen

Showtuin met
1 miljoen tulpen

2000 m2
expositieruimte

Koffiecorner
met Hollandse
lekkernijen

Pluk je eigen
bos tulpen in de
indoor pluktuin!

Ruime
parkeer­gelegenheid

Giftshop &
streekproducten

Toegankelijk
voor
mindervaliden

Rondleidingen in
NL en ENG

Ontdek de Tulip Experience Amsterdam.

selfietuin met
een miljoen tulpen

Ruime
parkeergelegenheid

Sanitaire
voorzieningen

2000m2
expositieruimte

Koffiecorner
& terras

Giftshop &
streekproducten

Toegankelijk
voor
mindervaliden

Rondleidingen
NL – EN

Shop onze tulpenbollen

Let op

Tulpen zijn een natuurproduct, de showtuin is in groepen geplant en de tulpen zullen daarom in fases bloeien. Uiteraard zullen er gedurende de gehele openingsperiode soorten in bloei staan, en is er genoeg te zien.